Dobrodošli na našu internet stranicu

Za mnoge starije osobe ovo je često pitanje: Kako želim živjeti u starosti?
Desetljećima živite u udobnosti svoga doma, djeca su odrasla i odselila, a godine su donijele sa sobom, i ono što bi svatko od nas želio izbjeći.

Nema sumnje da je starenje proces bez povratka, godine idu i ne možemo kazaljku našeg životnog sata zaustaviti ili pomaknuti unatrag. Prirodno razmišljajući, i starenje i starost su neizbježne pojave – biološki proces, ali promjene koje se događaju u našem tijelu ne znače nužno bolest već su prirodni znaci starenja, iako nisu ugodni – usporeni smo, imamo bore, kosa nam sijedi, bole nas kosti, tromi smo... Fizička sposobnos opada, a svakodnevne potrebe koje su neophodne više niste u stanju samostalno obavljati.

Starije osobe su tada suočene sa teškom odlukom: Trebaju li ostati u svojim domovima unatoč fizičkoj nesposobnosti ili se preseliti u stambenu zajednicu sa istomišljenicima?

Takve zajednice, kao što su Domovi za starije osobe nude velike prednosti, npr. sprečavaju usamljenost, u slučaju nužde uvijek je netko u blizini, a da se ne spominje kako prestaju sve one dnevne obveze koje ste morali sami obavljati u svome domu.

Svako životno doba ima svojih čari, samo se trebate potruditi pronaći ih, a mi smo tu da Vam osiguramo ugodnu starost. 

Dom za starije i nemoćne

Naš cilj je osigurati osobama treće životne dobi novi dom u kojem će se osjećati udobno i sigurno, te usmjeriti pozornost na individualnu brigu i skrb.

Nudimo jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa ili bez vlastite kupaonice te zajedničke kupaonice po međunarodnom standardu, tako da je održavanje osobne higijene maksimalno olakšano, ovisno o pokretljivosti korisnika, te smještaj u stacionaru. Zajedničke prostorije su klimatizirane i adekvatno uređene.

Pretplati se na Obiteljski dom za starije i nemoće osobe LESIV, Slavonski Brod RSS