Usluge

MEDICINSKE USLUGE 

Uz konzultacije i pod nadzorom liječnika, naše medicinsko osoblje pruža korisnicima medicinske usluge i pomoć, poput davanja i nadzora unosa lijekova (enteralno i lokalno), mjerenje vitalnih funkcija, mjerenje GUK-a, hranjenje nazogastričnom sondom, održavanje stome i kanile, upotreba oksimetra, davanje kisika, sanacija dekubitusa, sprečavanje komplikacija uslijed dugotrajnog ležanja, vađenje laboratorijskih nalaza te provođenje fizikalne terapije po nalogu fizijatra ili po potrebi korisnika, medicinske gimnastike i kineziterapije. Brigu o redovnom i kvalitetnom održavanju osobne i opće higijene vode naše vrijedne njegovateljice koje pomažu i osobama smanjene pokretljivosti da obave svoje higijenske potrebe. Za korisnike kojima su potrebni specijalistički pregledi i kontrole, redovito organiziramo prijevoz uz pratnju našeg medicinskog osoblja. 

SMJEŠTAJ

Korisnicima Obiteljskog doma Lesiv se nude jednokrevetne i dvokrevetne sobe te smještaj u stacionaru. Interijer odgovara potrebama starijih osoba, a sobe se mogu opremiti i vlastitim namještajem. Mi pružamo prvenstveno uslugu trajnog smještaja pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama, a moguća je usluga privremenog ili povremenog boravka, oporavka nakon operativnih zahvata i postinzultnih stanja te palijativna skrb. Korisnik, ovisno o razini samostalnosti i pokretnosti smješta se u stambeni dio ili na odjel pojačane njege (stacionar).
Na svakoj od etaža se nalaze holovi te zajednički prostori u kojima je omogućeno i gledanje TV-a. Slobodno vrijeme naši korisnici provode u prostranom dnevnom boravku, gdje uz redovito druženje, u ovom prostoru se može naći i miran kutak za čitanje dnevnog tiska ili nekih od naslova iz naše ponude, a nerijetko su smijeh i veselje iza ovih vrata rezultat obilježavanja rođendana i drugih proslava.  

ISHRANA

Starosna dob naših korisnika te njihovo zdravstveno stanje razlozi su zbog kojih ishrani posvećujemo posebnu pažnju. Kvalitetu obroka nastojimo održati na zavidnom nivou kupnjom svježih i raznovrsnih namirnica od kojih se pripremaju zdrava i ukusna jela. Osim standardnih jelovnika, pripremaju se i dijetalni koji uključuju određene zabrane. Tako se priprema hrana za dijabetičare, lagana hrana sa smanjenom količinom masti i soli za žučne bolesnike i posebno miksana hrana za osobe koje ne mogu žvakati ili gutati krutu hranu. Obroci se služe u zajedničkoj trpezariji, a korisnici koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti ustati iz kreveta ili žele u privatnosti objedovati, nose se u sobu gdje im pri hranjenju pomaže naše osoblje. Korisnicima su u ponudi tri glavna obroka i dva međuobroka, a po potrebi i dodatne užine, u skladu sa propisima ishrane.  

Razine njege koju pružamo

Njega razina 0 – OSNOVNA NJEGA
Obuhvaća osnovnu njegu i pomoć pri prehrani, opći nadzor i skrb.

Njega razina I – ZNATNA NJEGA
Obuhvaća svakodnevnu njegu ili nekoliko puta tjedno

Njega razina II – POJAČANA NJEGA
Obuhvaća njegu minimalno tri puta dnevno u različito doba dana.

Njega razina III – INTENZIVNA NJEGA
Obuhvaća njegu „non-stop“ što uključuje osim dnevne i noćnu njegu.